SARAY’IN KURTULUŞUNUN 93. YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

ABONE OL
Temmuz 14, 2016 01:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

1 Kasım 2015 tarihinde Milletvekili Genel Seçimlerinin olmasından dolayı 1 Kasım günü kutlanan Kurtuluş Günü kutlaması 31 Ekim 2015 günü düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Kaymakam Alp Arslan, Garnizon Komutanı Alb. Nuri Taştekin, Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Askeri Erkan ve Siyasi Parti temsilcilerin yanı sıra Daire Amirleri, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri ve her okuldan birer grup öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Program, 31 Ekim Cumartesi günü saat 09:45’te Atatürk Anıtı’na Saray Belediyesinin çelenk sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrağımızın göndere çekilmesi ile başladı. Saray’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı kutlaması nedeniyle gelen telgrafların okunmasının ardından, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.
Başkan Nazmi Çoban, “Değerli halkımız, bağımsızlığı ilke edinmiş Saraylılar; Bu yıl kurtuluş günümüz olan 1 Kasım, genel seçimlerle aynı güne denk geldiği için kutlama programımızı bir gün önceye almak durumunda kaldık. Kurtuluş Günü’müzün kutlanmasında büyük emeği geçen sayın kaymakamımız Alp Arslan’a, bu anlamlı günde sorumluluk alan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ve görevini en iyi biçimde yerine getirmek için çalışan belediye personelimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kurtuluş Savaşımızla birlikte bundan tam 93 yıl önce Saray’ımız düşman işgalinden kurtularak bağımsızlığını kazanmıştı. Bugün, bir kez daha kurtuluşumuzu coşkuyla kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Her şeyden önce başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, memleketimizin bağımsızlığı için mücadele etmiş tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyoruz. Birinci Dünya Savaşı sonrası işgal edilen vatanımızın neredeyse her yeri emperyalist güçlerce paylaşılmıştı. Yurdumuzun kurtulmasına tüm dünyada neredeyse imkânsız gözüyle bakılıyordu. Tarih, böylesi karanlık günlerde bir ulusun kurtuluş şansına çok az tanıklık etmiştir. Ne mutlu bize ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi yüreği yurt sevgisiyle dolu bir önder bu toprakların bağrından çıkmış ve silah arkadaşlarıyla birlikte kurtuluşumuza uzanan görkemli bir mücadele vermiştir. Kurtuluş’un değerini bilen bireyler olarak, yurdumuzun bağımsızlığına her şeyden çok önem gösteriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” sözünü hayatımızın her alanında ilke edinmiş bireyler olarak, ülkemizin bağımsızlığını her şeyden önemli görüyoruz. Bu anlamlı günde ülkemizin bir daha asla esarete sürüklenmeyeceğinin garantisi olduğumuzu belirtiyor, karakterimizde olan özgürlük ve bağımsızlık duygusuyla Saray’ın kurtuluşunu kutluyoruz, kurtuluşumuzla gurur duyduğumuz nice yıllara.” dedi.
Tören Saray Kaymakamı Alp Arslan ve Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın vatandaşlarla selamlaşmasının ardından sona erdi.
IMG 5179

IMG 5186

IMG 5201

IMG 5206

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.