Türkiye İşçi Partililer Saray’da Bildiri Dağıttı

ABONE OL
Ekim 22, 2020 06:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İşçi Partisi temsilcileri dün Saray’da dağıttıkları bildiriyle herkesi partilerinin çatısı altında toplanmaya davet ettiler.

Dağıttıkları bildiride Türkiye’nin her yerinde işçinin emekçinin yürüyüşünü başlattıklarını belirten Türkiye İşçi Partisi Saray yönetiminden Kadri Türker ve Ali Haydar Yalçınkaya “Gün yan yana gelme günüdür” diyerek Saraylıları partilerine üye olmaya davet ettiler.

“Bir mahallenin sesini, bir başka mahalleye, bir iş yerinin sözünü bir başka iş yerine taşıyoruz. Birinden diğerine emeğin gücünü büyüterek taşıyoruz” diyen Türkiye İşçi Partisi Saray Temsilcileri: “Saray sofralarında ejder meyvelerini, somon suşileri biz yemedik. “Varlık kuyruğu” yalanınızı yemedik! İşsizlik fonundan yandaşların şirketlerine 11 Milyar lira aktarıldı. Bize düşen İŞKUR’da iş başvurusu kuyruklarında beklemek oldu. “Yeni istihdam sağlayacağız” yalanını yemedik! Üçüncü köprü, Osmangazi köprüsü, şehir hastaneleri için yandaş şirketlere yolcu, hasta garantisi verildi. Hazineden milyarlarca liralık ödeme yapıldı. Bize düşen, dünyanın en fazla vergisini ödemek oldu.

“Dev projeler” yalanınızı yemedik” Cumhurbaşkanlığı tarafından örtülü ödenekten günde 6 Milyon lira harcandı. Saray’ın masrafı günde 1,8 Milyon Lira olarak açıklandı. Saray harcadıkça harcarken, bize düşen asgari ücret, düşük ücret, kayıtsız, güvencesiz çalışma oldu. Ülkemizde 1,5 Milyon yurttaşımız borcu olduğu için yasal takipte.

“Bu fakir” diye başlayan yalanlarınızı yemedik! Kabineyi patronlar doldurdu. Sağlık bakanı hastane patronu, Kültür ve Turizm Bakanı turizm şirketi sahibi, milli eğitim Bakanı özel okul sahibi oldu. Bizim mesai arkadaşlarımız ise işlerinin başında hayatında hayatını kaybetti. İşsiz ve işçi intiharları her geçen gün artıyor. “Beka sorunu” yalanınızı yemedik. Bizim insanca yaşam sorunumuz var!
Cumhurbaşkanı 46 yaşında emekli oldu. Biz primlerimizi ödedik, kimseye yük olmadık ama emeklilikte yaşa takıldık!
“Erken emeklilik millete yük” yalanınızı yemedik! Evlatlarının hepsi yurt dışında okumaya, bedelli askerliğe gönderdiler. Kendilerine gemiler, çocuklarına gemicikler aldılar. Bizim payımıza faiziyle ödediğimiz öğrenim kredileri, yurt sorunu, kira derdi, okurken çalışma zorunluluğu, geleceksizlik, işsizlik düştü. “Dindar, kindar nesil” destanlarınızı yemedik. Bu yüzden işçiyi, emekçiyi, herkesi Türkiye İşçi Partisi çatısı altında birlik olmaya davet ediyoruz. Bir araya gelelim, haklarımızı savunalım, emeğin ve özgülüğün ülkesini hep beraber kuralım” diye açıklama yaptılar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.