Vali Yıldırım’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

ABONE OL
Aralık 1, 2020 12:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda birçok düzenlemenin hayata geçirildiğini belirten Vali Yıldırım’ın mesajı şu şekilde;

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen ve engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artırılarak engellilerin hayat standartlarının iyileştirilmesini hedefleyen “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”, engelli hak ve sorumluluklarının hatırlanması açısından oldukça önemli bir gündür.
Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata entegre edilerek hayat kalitelerinin yükseltilmesi, medeni bir toplum olmanın göstergelerindendir. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade, sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasını gerektiren toplumsal bir husustur.
Devletimiz, engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir. Engelli bireylerimizin sosyal ve ekonomik hayata katılarak toplumla bütünleşmeleri ve işgücüne katılmalarını sağlamak adına çok önemli adımlar atmıştır.
Engelli olmak bir seçim değildir. Her insan, bir engelli adayıdır. Bu bilinçle, empati duygusu ve yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzle hareket ederek engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıralım.
Bu vesileyle, bu özel günde bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine mutlu, huzurlu, güzel günler diliyorum.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.