“Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir Uygulaması”

ABONE OL
Temmuz 12, 2021 15:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı tarafından ’Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ sloganıyla başlatılan farkındalık çalışmasında Saray’da zebra yaya geçitleri kırmızı işaretle boyandı.
Düzenlenen uygulamaya Saray Kaymakamı Asalet Karabulut, Saray Belediye Başkan Yardımcısı Fuat Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Şakir Oda, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak katıldı.

“Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir Uygulaması” basın açıklaması şu şekilde:
2011-2020 yılları arasında trafik kazalarından kaynaklı ölüm oranının %50 Oranında azaltılmasının gerçekleştirilmesi hedefiyle “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” hazırlanmış ve yürürlüğe girmiş, bu kapsamda eğitim, denetim, altyapı, sağlık vb. Alanlarda çeşitli çalışmalar/kampanyalar yürütülmüştür.

Ülkemiz karayollarında yayaların trafik güvenliğinin sağlanarak can kayıplarının azaltılması amacıyla, 2018 yılında karayolları trafik kanunu’nda yapılan düzenleme ile “sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar.” hükmü getirilmiştir.

Bu etkinliklerin devamı niteliğinde olan ve bu defa yaya güvenliğini sağlamak üzere “devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbette olduğunu göstermek için 02 Ekim 2019 tarihinde ülke genelinde “Hepimiz yaya geçitlerindeyiz” sloganıyla “Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz” kampanyası kapsamında farkındalık gerçekleştirilmiştir. Etkinlikleri eş zamanlı olarak

İçişleri bakanlığı ve diğer paydaşların katılımıyla 02-08 Mayıs 2020 tarihleri arasında karayolları trafik haftası etkinliklerinin koronavirüs (covid- 19) salgınına karşı alınan tedbirlere uyularak icra edilmesi amacıyla ile “Evdeyim ama trafik kuralları aklımda”, “Trafikte her yıl daha iyiye” mottosu ile etkinlikler düzenlenmiştir.

Bu yıl da; “Devletin tüm unsurları ile farkındalık eyleminde olduğunu göstermek” 2021 yılı süresince bu trendin devam ettirilerek yürütülecek faaliyet ve kampanyaların etkisini arttırmak, yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer/zemin işaretleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla 30 mart 2021 salı günü 12.00-15.00 saatleri arasında tüm illerimizde eş zamanlı olarak, ilçemizde de “Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir.” mottosuyla farkındalık etkinliği koronavirüs (covid-19) salgınına karşı alınan tedbirlerle örtüşecek şekilde sayın kaymakamımız asalet karabulut yönetiminde, ilçe emniyet müdürlüğü, ilçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve halkın katılımıyla 30 Mart 2021 salı günü saat 12:00’da ilçe merkezinde yaya geçidi bulunan noktalarda icra edilmiştir.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.