Yılın Ahisi Ahmet Dinç Seçildi

ABONE OL
Ağustos 13, 2022 08:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ahilik Haftası etkinleri kapsamında, çelenk sunma töreni düzenlendi. Çelenk sunma töreninin ardından Hasan Ali Yücel Meydan’ında kutlama programı gerçekleştirildi.

Programa; Tekirdağ Vali Yardımcısı Dr. Osman Abdullah Günaydın, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ticaret İl Müdürü Mehmet Furtına, Saray Belediye Meclis Üyesi Murat Dinç, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Sami Kayın ve Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen, S.S. 46 No’lu Saray Kale Birlik Kooperatifi Başkanı Gökay Akand, Saray Küçük Esnaf ve Pazarcılar Derneği Başkanı Sunay İmük, diğer kooperatif ve esnaf odası başkanları katıldı.

YILIN AHİSİ, KALFASI VE ÇIRAĞI BELİRLENDİ
Yılın ahisi; Saray ilçesinden bakkal Ahmet Dinç, yılın kalfası; Saray ilçesinden otomotiv mekanikerliği kalfası Volkan Aksoy, yılın çırağı ise Saray ilçesinden otomotiv elektromekanik çırağı Özkan Fener seçildi.

Törende yılın ahisi, yılın kalfası ve yılın çırağı ödüllendirildi. Mehteran takımı gösterileri ve tiyatro oyunu ile ahilik kültürüne özgü gelenekler yeniden canlandırıldı.

YILIN AHİSİNE ŞED BAĞLANDI
Gösterilerin ardından Tekirdağ’da yılın ahisi seçilen Ahmet Dinç’e şed kuşatılarak plaket verildi. Daha sonra yılın kalfaları ve çıraklarına girdikleri dereceler baz alınarak ödülleri verildi. Ödül töreninden sonra eski Eski Tekirdağ Fotoğraflarına ait Resim ve Geleneksel El Sanatları Sergisi açıldı. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında bir konuşma yapan Tekirdağ Vali Yardımcısı Dr. Osman Abdullah Günaydın, “Ahilik Teşkilatı bir çok konuda olduğu gibi tarihin derinliklerinden gelen, kuşaktan kuşağa, nesilden nesile aktarılarak, günümüze kadar getirilen, yaşatılmaya çalışılan kültürümüzde, dünyaya da örnek olmuş bir kuruluştur” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.