Zabıta Ekipleri Kahvehane ve Lokantaları Denetledi

ABONE OL
Haziran 4, 2020 11:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık üç aydır kapalı olan, 1 Haziran itibaren ilçede tekrardan hizmet vermeye başlayan kafe, restoran, çay bahçeleri ve kıraathanelerde denetim yaptı.

Saray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, ‘Kontrollü Sosyal Hayat’a geçiş süreci ile ilgili ilçe genelindeki kafe, pastane, kahvehane ve lokantalarda denetim yaptı. Ekipler işletme sahiplerini uyararak kurallara uyulmasına davet etti.

DENETİMLER DEVAM EDECEK
Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 aydır kapalı olan kahvehane, kafe, çay bahçesi, pastane, lokanta ve restoran gibi işletmeler zabıta ekipleri tarafından denetlendi. Koronavirüs salgınının ortaya çıkmasından bugüne denetimlerini sürekli sıklaştıran Saray Belediyesi Zabıta Ekipleri, tedbirlerin hafifletilmesi sonrasında da denetimlerini devam ettiriyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, halk sağlığı için işyerlerinde dezenfektan bulundurulması, masalara sosyal mesafe kuralına uygun oturma düzeninin oluşturulması ve hijyen konuları ile ilgili işletme sahiplerine bilgilendirmeler yaptı. Ekipler ayrıca doğrudan temasa neden olan okey ve tavla gibi oyunların oynanmaması için de esnafı uyardı. Ekipler belirli aralıklarda denetimlere devam edecekleri konusunda da uyarı da bulundu.

KURALLARA DİKKAT EDİLECEK
Yeni açılan işyerlerinin sürece ayak uydurmaları için denetimlerin sıklaştırılarak devam edeceğini belirten Zabıta Ekipleri “Yeni normalleşme süreci ile birlikte ilçemizde hizmet vermeye başlayan iş yerlerinde denetim yaptık. Kahvehane, kafe ve lokanta gibi işletmelerde girişlerde dezenfektan bulundurma, sosyal mesafe kuralını gözetme ve hijyen konularında birlikte çalışmalarımız sürdürüyoruz. Diğer mahallelerimizde de çalışanlarımız devam edecek. Bizler yoğunluğun olduğu noktalara öncelik veriyoruz. Çalışmalarımız ilgili genelgeler ve bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda sürecek” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.