Başkan Çoban, “Bu mirasa sonsuza kadar sahip çıkacağız”

ABONE OL
Kasım 9, 2018 17:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla anma mesajı yayınladı.

Yayınladığı mesajında Atatürk’ün bıraktığı mirasa sonuna kadar sahip çıkacaklarını ifade eden Başkan Çoban, “Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 80. yılında kendisini her zamankinden büyük bir özlemle ve minnetle anıyoruz. Köhnemiş, ilkel ve emperyalizme teslim olmuş bir padişahlık devletinin küllerinden bağımsız, çağdaş ve tüm dünyanın saygınlığını kazanan bir ülke kurabilmek dünya üzerinde yapılabilecek en zor ve en büyük işlerden biridir. İşte bu yüzden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başarılarla süslediği ömrünü bu güzel ülkeyi bizlere armağan ederek taçlandırmış büyük bir önderdir.

“EN YÜCE DEĞERLERİN AKTARILDIĞI BU MİRASA SONUSUZA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Bugüne kadar 10 Kasım’ları çokça kez Atatürk’ün hayatını yitirmiş olmasını hüzünle anarak geçirdik. Oysa 10 Kasım’ları onun bizlere bırakmış olduğu köklü mirası düşünerek geçirmek, bizlere emanet ettiği ülke için çok daha yararlı olur. Bazı sonlar, sonsuz bir mirasın başlangıcıdır. Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrıldığı gün, sonsuza kadar bu ülkede fikirlerinin yankılanacağının da başladığı gündür. Nesilden nesle uzanan ve dinmeyen Mustafa Kemal bilinci işte böylesi bir mirasın ürünüdür. Bugün, her zamankinden daha gür bir sesle söylemek gerekirse: Evet, bu miras bizim, bize ait. Ve aklın, bilimin, insanlığın en yüce değerlerinin aktarıldığı bu mirasa sonsuza kadar sahip çıkacağız.

“ATAMIZI ANMAYA DAVET EDİYORUM”
Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 80. yılında derin sevgi ve sadakat duygularıyla anıyorum. Tüm vatandaşlarımızı ev ve işyerlerine Atatürk’lü bayraklarını asmaya, bu büyük mirasa sahip çıkmaya ve 10 Kasım’da saat 09.05’te Atatürk Anıtı önünde buluşarak Ata’mızı anmaya davet ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.