Erkiş, “Saray çok büyük bir sürprize hazırlanıyor”

ABONE OL
Mart 29, 2019 10:48
1

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Saray İlçe Başkanlığı Perşembe günü CHP Saray İlçe Seçim Bürosunda bir basın toplantısı düzenledi.

CHP Saray İlçe Başkanlığı Perşembe günü saat 17.30’da CHP Saray İlçe Seçim Bürosunda bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, CHP Saray Belediye Başkan Adayı Özgen Erkiş, CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, CHP Saray Belediye Meclis Üyesi Adayları ve partililer katıldı.

Toplantıda kısa bir açılış konuşması yapan CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, “31 Mart seçimleri önce ülkemize, sonra Saray’ımıza hayırlı olmasını diliyoruz. İnşallah hayırlara vesile olup bunun içerisinden bizim galip çıkacağımızdan şüphemiz yok” dedi.

“SARAY ÇOK BÜYÜK BİR SÜRPRİZE HAZIRLANIYOR”
CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç’ın ardından konuşan CHP Saray Belediye Başkanı Adayı Özgen Erkiş, Saray’ın çok büyük bir süprize hazırlandığını ifade ederek. “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Faik Öztrak ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Kadir Albayrak’ın katılımıyla bugün gerçekleştirmiş olduğumuz kısmi esnaf ziyareti kanaatimce beklenen sonucu vermiştir. Umduğumuz emareler açıkça görülmektedir. Esnaf sokağın nabzıdır bizim nezdimizde. Çok olumlu geri bildirimler aldık. Son süreçteyiz. Centilmence bir yarış sürüyor. Sonuçlardan hiçbir endişemiz yok. Saray çok büyük bir sürprize hazırlanıyor. Burada sizleri de ilk ağızdan bilgilendirmek isterim. Çok büyük bir sürprizle Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkeye sirayet edecek, ülkeye nüfuz edecek bir başarısı ufukta görünüyor. Özgen abi söylemişti dersiniz. Kasaba ortamının samimi içeriğiyle bunları söyleyim. Hemen her şey yolunda gibi bizim açımızdan. Yine de en büyük beklentimiz Rabbim kime hayırlı olacaksa ona kısmet etsin bu ulvi görevi. Çok memnunum. Yüzüme de yansımıştır” diye konuştu.

“YAPILAN YATIRIMLARI RAKAMLARLA ANLATTI”
Erkiş’in ardından konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasının ardından büyük yatırımlar yapıldığını belirterek, “Saray’a bugüne kadar Büyükşehir döneminde 124 milyon TL’lik yatırım almış yani eski parayla 124 trilyonluk. Bunun 68 milyon lirası Büyükşehir tarafından 56 milyon lirası da TESKİ tarafından. Böylesine yüklü bir yatırım ancak Büyükşehir döneminde olabilirdi. Ama Saray’a bence yapılanların en güzeli Saray’ın yüzde 95’i asbest ihtiva eden içme suyu hatlarının tamamı değişti. Tekirdağ ilçeleri içerisinde içme suyu hattı tamamen değişen tek belediye Saray Belediyesi. 110 litre saniye su kullanan Saray Belediyesi 80 litre sanayiye düştü. Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın sıcak asfalt sathi kaplama yol için, Beton SSB yol için, bakım onarım çalışmaları için ve park bahçelerle beraber 26 milyon 220 bin liralık Saray’a yatırım yapıldı. Sıcak asfalt ve BSK çalışmaları 12 milyon lira, sathi kaplama 66 kilometre 8 buçuk milyon lira, beton yol 25 kilometre 6 milyon 192 bin lira ve bütün köyler bakım onarım dahil 5 milyon 900 bin lira. 2014 yılında yapılan caddeler; Saray Fatih Caddesi, Hürriyet Caddesi, Millet Caddesi, Vize Caddesi, Gürselpaşa Caddesi, Hamam Sokak, Halim Usta Sokak, İnönü Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Yeğen Caddesi, Nazırlar Caddesi, İbrahimbey Sokak, Recaibey Sokak, Cami Sokak bunların tamamı sıcak asfalt kaplama yapıldı. 2015 yılında yapılan caddeler; Ayvacık Caddesi, Saray Caddesi, İstanbul Caddesi, Midye Caddesi ve Ulaş-Saray-Karlı Büyükyoncalı grup yolu. 2016 yılında yapılan caddeler; Çarşı Caddesi, Çerkezköy Caddesi, İstanbul Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Sanayi sitesi aşınma yapmışız, Çerkezköy Caddesi aşınma Uzun yıllardır kullanılmayan ve çok sıkıntı yaratan Pınarça Safaalan Yolu. Bu dönem Pınarça-Safaalan Yolu’nu beton asfalt yaparak o yolu daha kullanışlı hale getireceğim. Beton yapılan yollar; Depo Caddesi, Fabrika Caddesi, Büyükyoncalı Dört Yol Kavşağı, Beyazköy-Göçerler Yolu, Göçerler-Bakırca Yolu, Tarık Akan Caddesi, Mezarlık Caddesi, Vatan Caddesi, Göçerler köy içi yolu.
2017 yılı beton yapılan yollar; Millet Caddesi, Karabürçek, Yuvalı Yolu, Vize Caddesi, Murat Giray Caddesi, Mevlana Caddesi. Bu sene Küçükyoncalı- Büyükyoncalı Yolu. Valilik tarafından yapılacaktı programında vardı. Biz yapalım dedik biz yapacağız dediler en sonunda yapamayacağız deyince resmi yazı aldık. Biz yaptık onu. Büyükyoncalı’da 48 tane sokak alt temel çalışması yapılarak tamamlandı. Bu sene 2019’da Edir-Saray yolu sathi kaplama yapacağız yeniden. Beyazköy-Pınarbaşı Yolu, BSK olarak da Vize Caddesi’nin kaplamasını yapacağız Çerkezköy Yolunu yapacağız ve İstanbul Caddesi’nin kaplamasını yapacağız. Bunlar sadece Fen İşlerinin yapmış olduğu. TESKİ’nin Saray’a yaptıkları İçme Suyu 121 kilometre, kanalizasyon 126 kilometre, yağmur suyu 4,5 kilometre toplam 251 bin metre yani 251 kilometre altyapı yapılmış. Devlet Su İşleri’nin yapmış olduğu ileri biyolojik arıtma tesisinin de parasını bizden yaklaşık 8 trilyon 386 bin lira bizden almaya başladılar. 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu en büyüğü oldu 11 ilçenin içerisinde. Köylere 2 tane Atatürk Heykeli ve büstü yaptık. Saray şantiye binası.5 köye halı saha. Kültür merkezi devam ediyor. Bu sene bitireceğiz Allah kısmet ederse. O 25 trilyonluk bir yatırım. Çöp terfi istasyonu var bunlar da yapılıyor. Saray’ın kademe kadem toplam yatırım ve harcama bedeli 124 trilyon. Bu yatırım hemen hemen Kapaklı’nın aldığı yatırım kadar. Kapaklı’nın nüfusu 116 bin. Burası 50 bine daha ulaşamadı. Onun için Saray yatırım almadı diyenlere bunlar en güzel cevaptır.

“SARAY’DA SİYASET YAPMADIK HİZMET ÜRETTİK”
Biz bu dönem içerisinde Saray’da hiç siyaset yapmadık, sadece hizmet ürettik. Ama rakip partilerimiz iktidar partisi ve onun yandaş partileri biz hizmet üretirken altyapı veya benzeri konularda sıkıntı çekilirken bunu siyasal rant haline getirdiler. Doğalgaz sürecinde yaşanan kazılardan toz topraktan dolayı bize demediğini bırakmadı iktidar partisi. Doğalgazın gelmesinde Nazmi Başkanımın da bizim de çok büyük katkılarımız vardır. Doğalgaz getirmek isteyen firmaya biz her türlü kolaylığı gösterdik. Doğalgaz dağıldıktan sonra Nazmi Başkan ile bizi bir aile kahve içmeye davet etti. Biz de gittik sonra bunu Ak Parti’liler biz doğalgazı getirdik deyip ortaya çıktılar. Siz getirin ama çekilen sıkıntıları da paylaşın o zaman. Benim Saray’a tek üzüldüğüm taraf özellikle nüfusun 49 bin civarında kalması. Oysaki 50 bin nüfusu bulduğu anda Saray’ın Belediye Meclis Üye sayısı artacak. Büyükşehir’e gelecek olanlar 3+1’den 5+1’e çıkacak. Böyle bir beklentimiz vardı. Umarım gelecek yıllarda bu da tamamlanır.
İktidar partisi mensupları bunu algı haline getirdiler. Su pahalı, fahiş fiyatla satıyorsunuz diye. Büyükşehir olduktan sonra Büyükşehir Belediye Meclisinin ikinci toplantısında bütün ilçelerde yasal olarak TESKİ kurulduktan sonra su bedelinin aynı olması lazım. 60 üyenin tamamı Ak Partililer, CHP’liler ve MHP’liler bir araya geldiler bir su bedeli belirlediler. Bu oybirliğiyle kabul oldu. Suyun şuandaki tonu 2.60tl. 10 ton su kullanan vatandaş 26 lira para ödeyecek. Yüzde 50 atık su bedeli almak zorundayız. Şuandaki TESKİ’nin suyu satış fiyatı 3.90TL. Faturayı aldığınız zaman birinci bölüm TESKİ’nin ü bölümüdür.10 ton su 39 liraya alıyor. O para TESKİ’ye geliyor. İkinci bölümde 5 kalem madde var. ÖTV, KDV, Çevre tüketim vergisi, ilçe belediyesi çöp toplama bedeli ve büyükşehir belediyesi çöp imha bedeli. Aslında bunları vatandaşlar 5 defa ayrı ayrı ödemesi lazım. Hükümet bir kararname çıkardı. Su bedelinin altına onları da yazın. Bir kalemde hepsini ödesin diye. Şimdi 10 ton suya 39 lira veren TESKİ’nin aldığı parayı gören vatandaş alttaki kıstasları da yasa belirliyor. Alta da ikinci bölüme 40 lira verdiği zaman birinci ile ikinciyi topluyor 80 lira oluyor. Vay suyun tonu 8 lira diyor. Oysa değil ikinci bölüm devlete, birinci bölüm TESKİ’ye. TESKİ Türkiye’de 30 tane Büyükşehir arasında su pahalılığı konusunda 19.sırada. Bizden daha pahalı su satan 18 tane Büyükşehir var. Bizden ucuz satanların en büyük özelliği baraj suyu ve yüzey suyu kullanması. Bizim en büyük özelliğimiz kullandığımız suyun yüzde 95’i 420 tane kuyudan yıllık olarak 60 milyon metreküp ve hepsinin derinliği 350 metre. Biz her ay TREDAŞ’a 6 trilyon lira elektrik parası ödüyoruz. Geçen sene bu 4 trilyondu. Suyu ben yüzde 50 indireceğim diyenlere bunları bilmesini öneriyorum. Böylece su hakkında bilgi vermiş olayım. Hükümet der ki ikinci bölümden vazgeçiyorum o zaman zaten sizin suyunuz yüzde 50 ucuzlamış olacak”dedi.

“BİZİM BAŞKANLARIMIZ MİLLETİN DERDİNE DERMAN OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTILAR”
Albayrak’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Mart’ın sonun bahar olacağını ifade ederek, “3 Gün kaldı. Mart’ın sonu bahar olacak. Bizim belediye başkan adaylarımız metal yorgunu değil. Bizim başkanlarımız milletin derdine derman olmak için yola çıktılar. ve bununla ilgili olarak da çok güzel projeler üretiyorlar. Bu projeleri hayata geçirdiklerinde diğer tüm belediyelerimizde de olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin bir özelliği var. Türkiye’de en yüksek insani gelişmişlik standartlarına sahip 30 tane belediye var bunun 19 tanesi Cumhuriyet Halk Partili. Biz gerçekten hemşerilerimize çok kaliteli hizmet veriyoruz. O nedenle de hem Özgen Başkanımız hem Kadir Başkanımız Saray’ımızın oylarına talipler. Bu çerçevede bu Pazar günü yapılacak oylamada Saraylı hemşerilerimin hem Özgen Başkanıma hem de Kadir Başkanıma sahip çıkmalarını istiyorum” dedi.

“SARAY’A OTOGAR YAPILACAK”
Basın mensuplarının Albayrak’a Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin kuruluşunda her ilçeye bir koordinatör atansaydı daha iyi olmaz mıydı, yeni dönemde böyle bir projeniz varmı? Saray’a yeni otogar yapılacak mı? sorusuna, “Her ilçede birer hizmet binamız var, koordinatör kadromuz yok ama bu dönem bir çalışmamız var bu sene değişen şarlara uygun olarak özellikle nüfusu 100 Bin’i geçen ilçelerimizde bunun için çalışmalar hazırlıyoruz. Bunlar kademeli olacak. Yeni bir otogar çalışması içerisindeyiz. Otogar yapacağız ancak öncelikle mezbahamızı yapacağız” diye cevapladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.