Haberi neden kaldırdın? “Çerkezköy Bakış Gazetesi”

ABONE OL
Eylül 5, 2016 04:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Ağustos 2016 gecesi Onurhan M. (14) akşam eve dönmeyince yakınlarının aramaları sonucu Kemalpaşa Mahallesi panayır altı mevkinde ölü bulunmuştu.

Gece 20.00 sıralarında yakınlarının eve dönmeyince aramaları sonucu panayır altı mevkinde cansız bedeni bulunan 14 yaşında ki Onurhan M. saray devlet hastanesinde doktorların yaklaşık 1.5 saat uğraşılarına rağmen hayata döndürülemedi. Çerkezköy olay yeri inceleme Polisinin ve Saray Cumhuriyet savcılığının ön incelemesinin ardından Onurhan M.´nin cesedi nihai sonuç için İstanbul Adli tıp Kurumuna gönderildi.

1 Eylül gecesi Onurhan M.´nin ölüm haberini adli tıp raporu kesinleşmeden “Bonzai Yine Can Aldı…!” manşetiyle yayınlayan Çerkezköy Bakış Gazetesi ne hikmetse haberi sitesinden kaldırdı. Saray´da büyümüş te küçülmüş derecesinde sevilen büyük ile büyük, küçük ile küçük tabiri ile anılan Onurhan M. tahlisiz bir şekilde hayatını kaybetmişti. Onurhan M.´nin hayatını kaybetmesinin ardından gazetemiz Saray Haber´de Onurhan´ın gözyaşları içerisinde uğurlandı haberini vermiştik. Onurhan´ın defninin ardından gazetemize müracaat eden yakınları Çerkezköy Bakış Gazetesinin “Bonzai Yine Can Aldı..!” adlı haberine ithafen nasıl olur da adli tıp raporu gelmeden böyle bir kanıya vardılar vicdanlarımızı zedelediler diyerek tepki gösterdiler.

Bizde sorumlu gazetecilik anlayışımızla Çerkezköy Bakış Gazetesine soruyoruz! “Bonzai Yine Can Aldı..!” manşetini atarken kesin bilgiyi nereden aldınız?, Sorumlu gazetecilik ve yayın anlayışı olarak benimsediğiniz yayın ilkesine istinaden bahse konu haberi 4 Eylül Pazar günü neden düzeltme yaparak değil de internet sitesinden yayından kaldırdınız? ve kimler yayından kaldırmanızı istedi? Yayınlanmış bir haberin kaldırılması doğru mudur? diyerek kamuoyunun bilgilendirilmesi adına soruyoruz?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.