Kaplan, Sağlık Bakanlığına İlaç Sıkıntısını Sordu

ABONE OL
Haziran 9, 2022 07:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Enez Kaplan, vatandaşların ilaç sıkıntılarını dile getirdi. Sağlık Bakanına verdiği yazılı soru önergesinde ilaçların tedarikinde yaşanan sorunlara değindi.

ÇAĞ ATLADIK (!) AMA İLAÇ BULAMIYORUZ!
Tekirdağ Milletvekili Kaplan, “Döviz kurundaki artıştan etkilenen sektörlerin başında ilaç sektörü gelmektedir. Ülkemizde yaşanan kur krizi, yurt dışından gelen ilaçların tedarikinde vatandaşlarımıza ve eczacılarımıza sıkıntılar yaratmaktadır. Türk Lirasının değer kaybetmesi, artan döviz fiyatları, ilaçların eczanelerde bulunmamasına neden olmaktadır. Özellikle kanser, diyabet ve kalp hastalıklarıyla ilgili ithal ilaçları bulmak neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Hasta vatandaşlarımız günlerce hatta haftalarca ilaç beklemek zorunda kalıyorlar. Uzmanlara göre çözüm, Türkiye’de sağlık ile ilgili başta ilaç olmak üzere her türlü üretimin ithalata bağımlılığını azaltmak için yerli üretimin gerçekleşmesinden geçiyor” dedi.

Kaplan, Sağlık Bakanlığı’nın ilaçlar için yılda bir kere yapılan fiyat değerlendirmesinin, dövizin yükselmesi ve Türk Lirası’nın değer kaybetmesi nedeniyle ilaç tedarikinde sıkıntılar yaşandığını belirtti.

SAĞLIK BAKANLIĞI NE GİBİ TEDBİRLER ALIYOR?
Enez Kaplan, konuyla ilgili Sağlık Bakanına aşağıdaki soruları sordu.
**Vatandaşlarımız tarafından bu konu ile ilgili CİMER’e kaç şikâyet yapılmıştır?
**Hangi ilaç gruplarında sıkıntı yaşanmaktadır? İlaç tedarikinde yaşanan sıkıntıların ortadan kalkması için Bakanlığınızca ne gibi tedbirler almayı düşünüyorsunuz?
**İlaç fiyatları Bakanlığınızca yapılan düzenlemelerde döviz kurunun yılda bir kez belirlenmesi yeterli olmakta mıdır?
**İlaç Fiyat Kararnamesi ve kur güncellenmesinin yıl içinde birden fazla yapılması için herhangi bir çalışmanız olacak mı?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP