Milletvekili Kaplan, Kavşak Sorununu Meclis Gündemine Taşıdı

ABONE OL
Eylül 25, 2018 20:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Büyükyoncalı Mahallesi’nde bulunan döner kavşaklardaki sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

BAŞKAN BULUŞ, GÜNDEME GETİRDİ
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ve İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan’ın geçen hafta İYİ Parti Saray İlçe Teşkilatına yaptığı ziyarette, İYİ Parti Saray İlçe Başkanı Rahim Buluş tarafından Büyükyoncalı Mahallesi girişlerinde ki döner kavşaklarda ki tehlikenin gündeme getirilmesi neticesinde İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın yanıtlaması istemiyle iki ayrı soru önergesi verdi.

MİLLETVEKİLİ KAPLAN, SORDU
Milletvekili Kaplan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın yanıtlaması istemiyle iki ayrı soru önergesi verdi.

Milletvekili Kaplan’ın, Bakan Soylu tarafından yanıtlamasını istediği önergede şu soruları yöneltti;
1.) Son bir yılda söz konusu kavşak ve civarında kaç kaza meydana gelmiştir?
2.) Bu kazalarda ölen ve yaralanan vatandaşlarımız var mıdır?
3.) Söz konusu kavşakların trafik işaretleri ve ışıkları kurallara uygun sayıda ve konumda mıdır?

Milletvekili Kaplan’ın, Bakan Mehmet Cahit Turan tarafından yanıtlamasını istediği önergede de şu soruları yöneltti;
1.) Yapılan döner kavşakların maliyeti nedir?
2.) Söz konusu mahallede muhtelif kazalar meydana gelmekte olup, kavşaklarda bulunan eksikliklerin ( giriş-çıkış cephelerin ve trafik ışıkların yapılması vs. gibi) giderilmesi için çalışmalarınız var mıdır?
3.) Yaşanan trafik kazalarında kavşakların eksikliklerinin de neden olduğu düşünülürse, eksikliklerin giderilmesi için çalışmalara ne zaman başlayacaksınız?
İYİ Parti Saray İlçe Başkanı Rahim Buluş, yaptığı açıklamada, Konu ile ilgili bilgilerin Milletvekili Enez Kaplan’a iletildiği gibi süratle önergelerin hazırlandığını, sonuçlarının ve cevaplarını da kamuoyu ile paylaşılacağını, konunun son zamanların hassas sancıları dan biri olduğundan takipçi olacaklarını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP