Muhtarlar günü kutlandı

ABONE OL
Ekim 19, 2018 18:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle 19 Ekim Muhtarlar günü kutlandı.

Muhtarlar günü dolayısıyla Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Törene Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Belediye Başkan Yardımcısı Dilaver Perçin, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emrah Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, daire amirleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Mümin Değirmenci ve muhtarlar katıldı.

Dernek Başkanı Değirmenci’nin Atatürk Anıtına çelenk bırakmasıyla başlayan törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

“MUHTARLAR DEVLET VE MİLLET ARASINDA KÖPRÜDÜR”
Günün anlamı nedeniyle bir konuşma yapan Değirmenci, muhtarlık müessesesinin devlet ile milletin arasında köprü olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Muhtarın sözcük manası, seçmek, tercih etmek, seçilmiş, seçkin ve mümtaz demektir. Tarihimiz de il kez muhtarlık seçimi 1833 yılında Kastamonu Taşköprü de ilk taşra muhtarlık teşkilatı kurulmuştur. Bilindiği üzere muhtar demokrasinin yapı taşıdır. Bu anlamda burada görev yapan muhtarlar olarak 19 Ekim’i bizlerin günü olarak tayin eden değerli devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Biz mahalle muhtarları olarak ilçemizin bütün kurum ve kuruluşları ile birlikte tam dayanışma ve koordineli olarak görevimizi sürdürüyoruz. Bu anlamlı günün bizler için ortak sorunlarımız paylaşılıp, ortak çözüm yolları bulma açısından büyük önem taşımaktadır. Muhtar, vatandaşlarımızın oyları ile seçimde köy ve mahallelerimizin en önemli temsilcisi olmuşlar ve olmaya devam edeceklerdir. Vatandaşlarımızın dertlerini, tasalarını, sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasın da etkin rol oynayan muhtarlarımız. Devlet ve milletin arasında köprüdür. Muhtarlık müessesesi toplumsal hayatımızda önemli yapı taşalarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eder. Devletimizin her noktasında kurumsal temsilciliği olduğu herkes tarafından bilinir. Muhtar bulunduğu yerlerde devletimizin tüm kurumlarını temsile etmekte ve halkımızla devlet kuruları arasında köprü vazifesi görmektedir” dedi.

KAYMAKAM TEZCAN’I ZİYARET ETTİLER
Muhtarlar, törenin ardından Dernek Başkanı Mümin Değirmenci başkanlığında Kaymakam Adnan Tezcan’ı makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Saray Kaymakamı Adnan Tezcan Muhtarlar Günü dolayısIyla mahalle muhtarlarına askeri gazino da öğlen yemeği verdi.

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.