Saray’da sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi

ABONE OL
Mart 3, 2018 13:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray’da dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Birçok yolda su birikintileri oluşurken, bazı ev ve iş yerlerinde küçük çaplı su baskınları yaşandı, yollar çöktü.

Dün gece başlayan ve yer yer sağanak şeklinde yağan yağmur nedeniyle ilçenin bazı ana arterlerinde su birikintileri oluştu, trafikte aksamalar meydana geldi. Yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinde küçük çaplı su baskınları yaşandı. Yağmurun devam ettiği ilçede, polis ekipleri de olumsuz durumlar yaşanmaması için araç trafiğinin yoğun olduğu İstanbul Caddesi başta olmak üzere birçok alanda güvenlik önlemi aldı.

“YOL ÇÖKTÜ”
Saray çıkışı sanayi kavşağı ve bağlar rampasında çöken yol nedeniyle bölgeye gelen Polis ekipleri olumsuz bir durum yaşanmaması için sürücüleri çevre yoluna yönlendirdi. aynı zamanda galata deresinde de taşmalar meydana geldi.

“NEREDE BU YETKİLİLER”
Sanayi kavşağında her zaman olduğu gibi su taşkını meydana geldi. Daha önce de defalarca aynı yerde su taşkını meydana gelmiş taşan su asfaltı kapladığı için birçok araç devrilmiş ve her defasında gazete olarak yetkililere seslenip herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmaması için sesimizi duyurmaya çalışmıştık. Saray Belediye Meclis Üyesi ve Saray Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Erdoğan Bağcı, taşan yolu gösterip bu güne kadar önlem alınmadığını belirterek, “Nerede bu yetkililer 12 defa oldu burayı su basıyor ayıp ayıp, duysunlar” diyerek tepki gösterdi.

“KİREMİTHANE DERESİ TAŞTI”
Saray’da etkisini gösteren yoğun sağanak yağış nedeniyle Kiremithane Mevkii sular altında kaldı. Geçtiğimiz yıl yoğun sağanak yağış nedeniyle aynı mevki üzerinde zırhı personel taşıyıcı (ZPT) aracının dere suyuna kapılmasıyla bir asker şehit olmuştu. Aynı mevki de 2015 yılında gerçekleşen sel felaketinde mahsur kalan 27 kişi ZPT ile askerler tarafından kurtarılmıştı. 2009 yılında ise yine aynı mevki de bulunan bir hayvan çiftliği sel felaketinden etkilenip sular altında kalmış ve bir aile sel sularına kapılmıştı. Bir hafta süren arama kurtarma çalışmalarında 2’si çocuk 5 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Bu güne kadar o bölgede de herhangi bir önlem alınmadığı görüldü.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.