TİP Tekirdağ 1. Olağan İl Kongresi yapıldı

ABONE OL
Aralık 8, 2022 08:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülke genelinde il ve ilçe kongrelerini sürdüren TİP’in Tekirdağ 1. Olağan İl Kongresi yapıldı. Partinin il yönetimin belirlendiği kongrede bir konuşma yapan İl Başkanı İsmail Öztok, bölgenin geçmişten bu yana emek mücadelesinin odak noktalarından biri olduğunu söylerken, TİP’in bu mücadelenin en önemli sürdürücülerinden biri olduğunu vurguladı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Tekirdağ İl Örgütü’nün 1. Olağan İl Kongresi, Çalıkuşu Tarihi Beşevler Oteli’nin bahçesinde yapıldı. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı ve Emekliler Sendikası (Emekli Sen) ile Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli-Sen) temsilcilerinin de konuk olarak yer aldığı kongreye, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Tekirdağ Şubesi de dayanışma mesajını iletti. TİP Merkez Komite Üyesi Birtan Altan da kongrede hazır bulundu.

Kongre programı geçtiğimiz gün yaşamını yitiren Türkiye sosyalist hareketinin çınarlarında Savaş Al için yapılan saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardında açılış konuşmasını yapan TİP Tekirdağ İl Başkanı İsmail Öztok, işçi havzası olan Trakya’nın emek mücadelesi tarihinden kesitler anlattı. Bölgenin geçmişte olduğu gibi bugün de emek mücadelesinin odak noktalarından biri olduğunu söyleyen Öztok, TİP’in geçmişte olduğu gibi bugün de bu mücadelenin en önemli sürdürücülerinden biri olduğunu vurguladı.

‘SOSYALİST İKTİDARI KURANA KADAR BU MÜCADELE SÜRECEK’
Öztok’un açılış konuşmasının ardından kongre divanı belirlendi. Daha sonra delegelerin oy verme işlemiyle, TİP Tekirdağ İl Örgütü’nün yeni yönetim kurulu belirlendi. Yeniden İl Başkanı seçilen Öztok, kongrenin devrimci mücadele için atılmış büyük adımların küçük bir parçası olduğunu söyleyerek, emekçilerin sosyalist iktidarını kurana kadar bu mücadelenin süreceğinin altını çizdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.