Yaratıcı Drama Sertifikaları Verildi

ABONE OL
Şubat 15, 2019 10:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Kalkınma Ajansı 2018 yılı teknik destek programı kapsamında Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ‘Yaratıcı Drama Eğitici Eğitimi’ okul öncesi öğretmenlerine verildi.

Eğitime katılan okul öncesi öğretmenlerine (Nükhet Dinçay, Emre Bozkurt, Silay Karatoprak, Esra Yıldırım, Nihan Sezermen, Öznur Üçer, Zeynel Yıldız) sertifikaları Saray Halk Merkezi’nde düzenlenen tören ile Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak tarafından verildi.

DRAM NEDİR?
Eğitim ve öğretimde yeni bir oluşumdur. Ezbere dayalı bir eğitim çocuğun zihinsel gelişimini, araştırmasını, paylaşmayı öğrenmesini engeller. Dram ise çocuğu geliştiren yetiştiren başlı başına bir eğitim alanıdır.

Yaratıcı drama bir grup çalışması içinde, öğrencilerin; bir yaşantıyı, bir kavramı, ders ünitelerinden belli bir konu yada temaları yaşayarak, canlandırarak, oynayarak öğrenmelerini sağlayan süreç, eğitsel bir ortamdır. Bu arada eski bilgiler yeniden gözden geçirilir, sorgulanır, yeni bilişsel ve duyuşsal örüntüler içinde pekiştirilir. Dram sürecinde çocuk; gözlem, deneyim, duygu ve bilgilerini canlandırarak yaşar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.