• Saray Haber
  • Tekirdağ
  • İŞKUR İl Müdürü Esen: “İşkur Meslek DanışmanlarıÖğrencilerle Buluşmaya Devam Ediyor”

İŞKUR İl Müdürü Esen: “İşkur Meslek DanışmanlarıÖğrencilerle Buluşmaya Devam Ediyor”

ABONE OL
Şubat 10, 2024 12:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar ESEN, Meslek Danışmanları tarafından ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik Meslek Danışmanlığı hizmetlerine bu yıl da ara vermeden devam edileceğini bildirdi.


İl Müdürü Esen; “İŞKUR’un Meslek Danışmanlarının, öğrencilerin meslek tercihinde yapabileceği ve en üst düzeyde doyum sağlayacağına inandığı işi/mesleği seçmesi için yol gösterdiğini, çalışma yöntemleri bireysel veya grup görüşmeleri şeklinde gerçekleştiğini ifade etti.


İŞKUR Meslek Danışmanlarının gerçekleştirdiği sunumların detayı hakkında bilgi veren İl Müdürü Yaşar Esen; “ Profil Temelli Danışmanlık Sistemi kapsamında, Meslek Danışmanları tarafından öğrencilere, meslek ve meslek seçiminin önemi, doğru meslek seçiminin nasıl yapılacağı, alan seçiminin nasıl belirleneceği, geleceğin meslekleri, iş arama becerilerinin geliştirilmesi süreci ile özgeçmiş hazırlama, iş olanakları hakkında başvurulabilecek kaynaklar, işe başvuru araçları, mesleki yönelim test bataryasının önemi hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.” Dedi.


İŞKUR’un Profil Temelli Danışmanlık Sistemi kapsamında, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzde görevli Meslek Danışmanı Filiz Key tarafından, Tekirdağ Anadolu Lisesi öğrencilerine sunumlar gerçekleştirildi. Meslek Danışmanlığı hizmetleri ile öğrencilere; yetenek, ilgi, kişilik özellikleri, beklentileri ve fiziksel özelliklerini keşfetmelerine, mesleklerle ilgili bilgilere ulaşmalarına, eğitim kurumları hakkında bilgilenmelerine, edindiği bilgileri değerlendirmelerini sağlayarak doğru karar vermelerine yardımcı olunmaktadır.


Öğrenciler, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne gelerek Meslek Danışmanlığı hizmetimizden faydalanabilir, İŞKUR Mesleki Yönelim Test Bataryası ile kendi istek ve becerilerine göre meslek seçimlerine yön verebilirler. İŞKUR, her zaman iş arayan ve iş verenlerin yanında olduğu gibi, her zaman öğrencilerimizin de yanındadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.